O meni

O meni

 

Pisac Paul Auster je rekao da postati pisac nije tvoja odluka poput onih klasičnih odluka vezane za zanimanje, profesiju kojom biramo da se bavimo, postati lekar ili policajac. Po njemu ti ne biraš da budeš pisac, ti si izabran da radiš to.  Ti kao kreativni kanal Božje odluke ili Univerzuma, nazovite kako hoćete, osvestiš u jednom trenutku da božansko kroz tebe želi da se izrazi. I tako počneš da pišeš, stvaraš. A stvaralaštvo jeste Božja volja usmerena prema nama, svi veliki stvaraoci se slažu oko toga.

U mom slučaju tako se i dogodilo. I ranije sam se osetila pozvanom da pišem, ali sam godinama taj poziv odbijala. Moj racionalni um to nije prihvatao. Ko, ja da pišem? Ne dolazi u obzir, imam preča posla. Sve dok nije usledio taj presudni poziv na koji sam se odazvala. Bio je više nego jasan. Mudri unutrašnji glas nedvosmisleno mi je poručivao da treba da sednem i pišem. I sela sam i počela da pišem. Tako je nastao ovaj blog. U poniznosti sam konačno prihvatila poziv. Ko sam ja da se suprotstavim toj svemogućoj stvaralačkoj sili? „Umetnik je ponizno biće. U stvari on je samo kanal.“ Pie Mondrian iz knjige „Put umetnika“ by Džulija Kamerun.

Ne kažem da je odluka bila laka, imala sam druge planove, ali sam osetila svim svojim bićem da tako treba da bude. Razumela sam da taj glas traži da se ispolji, da izađe kroz mene. Kada se čovek ubedi na sopstvenoj koži da mnogo veće sile upravljaju ovim svetom nego što je ikada mogao da zamisli, tada napokon shvati koliko je otpor uzaludan.

 

 

 

Image FB/Freedom With Writing

error: Content is protected !!